In gesprek met PUUR Hoveniers

logo puurhoveniersU zult hem niet vaak tegen komen, maar Henrik Renting is toch een trouwe bezoeker op ons park. Niet overdag maar juist in de vroege uurtjes, om een uur of zes 's morgens. Henrik is namelijk sinds een paar jaar onze vaste groundsmen en verzorgt samen met Sander als PUUR Hoveniers onze banen en alles er omheen. Dit jaar is hij er al vroeg bij. Het mooie en zachte weer biedt de mogelijkheid nu alvast te kunnen doen. Een paar poeren die de draden van de netten op baan 1 en 2 vasthouden, moeten nodig vervangen worden. Een mooi moment om hun samen aan t werk te zien en even te kunnen spreken. Want Henrik behoort inmiddels ook tot vaste sponsors van onze vereniging.

Henrik is via het bedrijf GCC die in maart de banen voor het nieuwe seizoen gereed maakt, bij ons terecht gekomen. Zijn eigen bedrijf zit in Haarle, een klein dorp aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, tussen Raalte en Nijverdal. Op de vraag of zelf iets met tennis heeft, zegt Henrik: "Ik heb een blauwe maandag tien tennislessen gehad. Daar is het bij gebleven. Ik heb wel veel aan paardensport gedaan en daarin best wel ver gekomen. Tijd voor sporten is er eigenlijk nu niet. Alleen soms het bos in, op de mountainbike, daar blijft het bij."

puurhoveniersHenrik is erg blij met het onderhoudscontract van ons park. Hij zegt hierover: "Het is wel seizoenswerk, maar het komt wel ieder jaar terug. Tijdens een duidelijke en vaste periode. Daar kan ik mijn andere werk op afstemmen. Door 's morgens zo vroeg al te beginnen, loop ik ook niemand in de weg en kan men overdag naar hartenlust tennissen. Natuurlijk zijn er overdag wel eens klussen, maar die proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen. Wij onderhouden ook het groen rondom de banen. Overhangende takken, bladeren etc. worden door ons verwijderd.

Het andere werk van PUUR Hoveniers bestaat uit tuinachitectuur, tuinrealisatie en boomverzorging, van groot tot klein, voor bedrijven, hotels en voor particulieren. Of het nu een ontwerp of snoeiwerk is of in het voorjaar een gazon verticuteren, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Tuinarchitectuur
Henrik: "De basis voor een mooie tuin begint bij een goed ontwerp, waarin de wensen van de klant worden vertaald. Hierbij kijken we naar het gebruik van de tuin, de smaak van de opdrachtgever, het beschikbare budget en de tijd die men wil besteden aan het onderhoud. Ook fysieke factoren zoals grondsoort, grondwaterstand en ligging ten opzichte van de zon worden meegenomen in het ontwerp. In nauwe samenspraak met de klant gaan we op zoek naar de beste en mooiste invulling van een tuin. PUUR Hoveniers verzorgt niet alleen ontwerpen voor nieuwe tuinen, maar denkt ook graag met u mee over het renoveren van uw bestaande tuin.
Prijzen per tuinontwerp, vanaf € 245,00 tot op aanvraag."

Tuinrealisatie
De tuinen van PUUR Hoveniers worden aangelegd door Henrik en Sander. Tijdens de realisatie wordt alles zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, zodat de aanleg efficiënt kan verlopen. Hierdoor blijft de overlast beperkt, en kan men snel genieten van de nieuwe tuin. Henrik: "Wij verzorgen o.a. de grondbewerking, de aanleg van paden, terrassen en andere verhardingen, realisatie van gazons, aanplant van bomen, heesters, hagen en vaste planten, aanleg van verlichting, maken van pergola's en overkappingen en aanleg van (zwem)vijvers en waterpartijen."

Tuinbeheer
PUUR Hoveniers is gespecialiseerd in tuinbeheer op kleine en grote schaal. Men kan ons incidenteel inschakelen, bijvoorbeeld voor het scheren van hagen. Maar het is ook mogelijk om ons regelmatig te laten komen, zodat de tuin of terrein er altijd netjes bij ligt. Hiervoor kan men indien gewenst een onderhoudscontract afsluiten. Nieuwsgierig geworden naar PUUR Hoveniers? Neem dan gerust contact met Henrik op. Hij komt graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek over uw tuinwensen. Of ga tijdens het tennisseizoen een keer vroeg naar het park. De kans is dan groot dat u hun beide dan treft bij het onderhoud van de banen.

Henrik Renting
Raalterdijk 1b
7448 RA Haarle
M. 06 24 26 17 05

www.puurhoveniers.nl