Pieter Mulder van Mulder Systems: “Louis van Gaal is een van onze klanten”

mulderssystems1Zou mijn opa Bart hebben voorzien welke toekomst zijn bedrijf zou hebben toen hij er 90 jaar geleden mee begon op aanbeveling van een pastoor in Klarenbeek? En stel dat mijn vader mij ruim dertig jaar geleden niet had gevraagd of ik de zaak in wilde, wat zou er zijn gebeurd?” Vraagt oud Quick-lid Pieter Mulder, de 3e generatie Mulder van het bedrijf Mulder Systems in Apeldoorn zich af. Een bijzonder familiebedrijf met meer dan 90 jaar geschiedenis.

In 1925 begon Bart Mulder, van oorsprong loodgieter, Elektrotechnisch Bureau A.M. Mulder in Apeldoorn. Bart Mulder had een vooruitziende blik. Hij “zag” welke belangrijke rol elektriciteit in de samenleving zou gaan spelen en besloot er zijn werk van te maken. Die vooruitziende blik hadden Bart’s zonen Hans en (oud Quick-lid) Frans Mulder in de jaren ’70. Zij besloten het specialisme “veiligheid” aan de activiteiten van Elektrotechnisch Bureau Mulder toe te voegen. En ook de 3e generatie, in de persoon van Pieter Mulder, had die vooruitziende blik toen hij in 2001 samen met ict–specialist Fred Brouwer Mulder Connect oprichtte. Oprichter Bart Mulder had in 1925 nooit kunnen bevroeden dat zijn onderneming 90 jaar later een multidisciplinair technisch bedrijf zou zijn dat naast elektrotechniek ook, beveiligingsoplossingen, communicatiesystemen, informatietechnologie en duurzame technologie levert. Een familiebedrijf waar tegenwoordig ruim 75 mensen werkzaam zijn met nog steeds Apeldoorn als thuisbasis, en werkzaamheden over de hele wereld.

Sterk als groene specialist
“Het grootste deel van het werk is gericht op b-to-b”, zegt Pieter. “Maar de particuliere markt is ook belangrijk en bestaat voornamelijk uit beveiliging, toezicht houden, storingen. De laatste jaren richten wij ons als “groene specialist” op zonnepanelen en energiemonitoring. Mulder Duurzaam is daardoor nauw betrokken bij Energiemaatschappij Duurzame Energie Apeldoorn (deA). Nieuw is ‘zorgdomotica”. Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd, daarmee worden alle gekoppelde en geïntegreerde technische voorzieningen voor comfort van wonen en werken verbeterd. Van woningautomatisering, toegangscontrole, videotoezicht, multimediatoepassingen tot verlichtingsschakelingen en aanwezigheidssimulatie... ieder systeem kan geïintegreerd worden.”

muldersystems2Opvallende projecten
Op de vraag “zijn er opvallende projecten te noemen?” antwoord Pieter: “Om te beginnen dicht bij huis: Mulder Elektro heeft onlangs een geheel nieuw gecertificeerd brandmeldsysteem in theater Orpheus aangelegd. Iets verder van huis: via Mulder Connect leveren wij sportmonitoring (een systeem dat de inspanningen van sporters real time kan volgen) aan bekende clubs zoals PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, AC Milaan, Bayern München en natuurlijk aan Louis van Gaal bij Manchester United. Voortgekomen uit onze contacten met NOC/NSF en de schaatswereld. Voor de komende WK in Quatar installeren wij het Oostenrijkse system Inmotio in de nieuwe stadions.”

Mulder Systems kent vele facetten
Het voert te ver om alle facetten van zijn bedrijf uitgebreid onder de loep te nemen. Zo is er nog Mulder Mobile met alles op het gebied van mobiele telefonie. Pieter spreekt tenslotte de verwachting dat de “wereld elektrisch wordt” en dat wij met zonne-energie ons meer en meer op duurzaamheid richten. Want energie is schaars, en daar moeten wij zorgvuldig mee omspringen.

Geen tennis meer
Pieter: “Helaas kan ik door een blessure geen tennis meer spelen op Quick. Ik heb daar zo’n vijf jaar met veel plezier gespeeld en was een regelmatige bezoeker van de herenavond. Mijn oom Frans Mulder heeft ook vele jaren bij Quick gespeeld. Fittness is nu het enige wat ik nog zo nu en dan doe. Maar de zaak biedt mij voldoende beweging… MulderSystems inschakelen is problemen uitschakelen!”

www.muldersystems.nl