Jerry Kolvoort groente en fruit

kolvoort1Jerry Kolvoort is al jaren een bekende adverteerder in onze Quickbazuin. Tijd om hem eens een bezoek te brengen. Zijn groente- en fruitzaak bevindt zich al meer dan 25 jaar midden in onze wijk. Een moderne speciaalzaak waarbij smaak en voedingswaarde de basis zijn. Goed bereikbaar, met parkeerruimte voor de deur.

Waar ben je geboren en getogen?
Jerry: "Ik ben 46 jaar en ben opgegroeid in Ugchelen en woon nu bij de zaak met mijn vrouw en drie zonen. Als klein jongetje ging ik met mijn ouders mee naar de diverse markten in de omgeving van Apeldoorn. Het verkopen van een gezond produkt, de omgang met de klant, presentatie en behandeling van de kwetsbare AGF produkten zijn me met de groentensoeplepel ingegoten. In 1984 deed zich de kans voor om als 19-jarige een AGF speciaalzaak op te starten aan de Schuttersweg. Natuurlijk onder auspicien van mijn beide ouders. Samen met Helma, mijn vrouw, ging ik dit avontuur aan. Onze passie werd ons beroep!

Ken je onze vereniging?
"Via via eigenlijk. Ik ben er ooit een keer geweest om een zoon op te halen die met een vriendje aan een toernooi meedeed. Verder ken ik veel leden die bij mij in de zaak komen', zegt Jerry. "Ik lees altijd met veel belangstelling jullie QuickBazuin. Even kijken of er nog bekenden van me instaan. Ik vind het erg informatief en prettig leesbaar. Tennis is niet mijn sport. Voetballen bij Albatross in Ugchelen was voor mij 35 jaar de sport die ik graag deed. Nu beperk ik me tot hardlopen."

Midden in de wijk
"Ja en nee", zegt Jerry. "Ik heb veel klanten uit de directe omgeving, maar ze komen ook uit Ugchelen en Hoog Soeren. Zoveel speciaalzaken zijn er niet meer in Apeldoorn. Dus als je iets speciaals wilt hebben, kom je toch bij ons terecht. Wij leveren groente en fruit, rauwkost en kant-en-klaar maaltijden, allemaal vers uit eigen huis. Niets fabrieksmatig."

Groente en fruit online
"Sinds kort is onze zaak aangesloten bij een online verswinkel op internet" gaat Jerry verder. "Samen met vier andere speciaalzaken (Slijterij Hamer, Marcel's Kaas, Fish 'n Food Jacob Heijnen en Bakkerij Breden) zijn we dit initiatief een paar maanden geleden gestart. Keurslager Lautenschutz behoort ook tot de participanten. Door vakanties is het nu rustiger, maar desondanks loopt de zaak gewoon door. Uit heel Apeldoorn stromen bestelling binnen via www.apeldoornvers.nl

kolvoort2 kolvoort3