Houwer & Ruijs Fysiotherapie

foto Twan en Rinke LvWIn onze serie “kennismaking met onze (nieuwe) sponsors” komen we deze keer bij Gerke Houwer terecht. Een naam die je veel hoort noemen in het tenniswereldje van Apeldoorn. Recent nog door de aankondiging van een nieuwe en bijzondere locatie aan de Laan van Westenenk: op het voormalige Wegener terrein. Reden dus om Gerke op te zoeken en te horen waar hij samen met compagnons Maarten Ruijs en Onno Houwer mee bezig is.

Gerke begon in 1995 als fysiotherapeut aan de Henriëtte van Eyklaan 106 en is in 2001 samen met Maarten een maatschap aangegaan. Dit was het startpunt van een vruchtbare samenwerking. In 2008 openden zij een nieuwe vestiging aan de Deventerstraat 120, een praktijk met zeven behandelkamers en een ruime sport-/oefenzaal.

In 2012 werd een derde locatie geopend in het gezondheidscentrum Welgelegen aan de Baron Sloetkade 109. Met meer ruimte voor manuele therapie, sport en preventie, arbeidsintegratie, training en oncologie fysiotherapie. In de loop van 2016 kwam een vierde locatie in beeld: het terrein van Wegener aan de Laan van Westenenk 6. Deze laatste locatie brengt alle eerder genoemde disciplines tezamen en ademt een sfeer van vooral sport en onderwijs. Er is een internationale sportcampus voor huisvesting van sporters vanuit alle werelddelen, genaamd Full Force Sports Group Academy (FSG Academy).

Ondersteuning
Op deze locatie worden breedtesporters en topsporters voorzien van hoogstaande sportfysiotherapie, maar ook cliënten met andere klachten zijn hier van harte welkom. De FSG Academy is opgericht om ondersteuning te bieden aan student-atleten om (top)sport te bedrijven én te studeren met de mogelijkheid van huisvesten op de campus. Zij bieden sport en onderwijs, beide van hoge kwaliteit, in combinatie met toegewijde docenten en trainers. Intern komen er nog trainingsfaciliteiten voor voetbal, volleybal, basketbal en turnen. Hierdoor creëert zij een omgeving waarin de student-atleet zich op beide gebieden maximaal kan ontwikkelen.

Uitgebreide samenwerking
Pasfoto GerkeGerke: “In de FSG Academy realiseren wij een multidisciplinair medisch centrum. Door uitgebreide samenwerking met andere medische en paramedische partijen kunnen wij onze patiënten optimaal bedienen. Partners hierin zijn onder andere revalidatiezorg BeLife, afdeling orthopedie Gelre Ziekenhuis, sportarts geneeskunde SportmedX, sportdiëtetiek (Di)eetslim, arbeidsintegratie en topsportbegeleiding. Zelfs Accress is naar deze bijzondere locatie verhuisd. Het is een prachtige sportgerichte praktijk geworden en van alle gemakken voorzien. Denk aan ruime behandelkamers, een mooie en functionele sportzaal, een functional screening room, moderne douchegelegenheid én uiteraard onze bekende deskundige fysiotherapeuten.

In de “functional screening room”, een professioneel ingerichte ruimte waar alle benodigde apparatuur staat, neemt de fysiotherapeut, volgens een speciaal protocol, fysieke en inspanningstesten af. Facetten die hierbij aan bod komen zijn: flexibiliteit, mobiliteit, kracht en conditie. Met behulp van deze gegevens worden de strengths en weaknesses van de sporter vastgelegd. Op basis van de resultaten geeft de therapeut advies, om zo effectief mogelijk en blessurevrij te groeien in de sport. ”

Individuele benadering voorop
In de praktijklocaties van Houwer & Ruijs werken inmiddels ruim twintig fysiotherapeuten en drie medewerkers voor de ondersteuning. Gerke: “Het zijn allemaal jonge enthousiaste mensen, die zelf ook sportief bezig zijn. Het personeel is hoog opgeleid, master geschoold of in opleiding daarvoor. De praktijk kenmerkt zich door het streven naar activiteit en zelfredzaamheid van de patiënt en biedt daartoe een breed scala aan behandelwijzen die continu herzien worden. De behandelingen zullen altijd gericht zijn op maximalisatie van bewegingsmogelijkheden in het maatschappelijk en/of sociaal verkeer van de patiënt. De hulpvraag van de patiënt staat hierin altijd centraal.”

Tennis
Met de komst van Houwer & Ruijs als een nieuwe adverteerder in ons clubblad is de redactie erg blij. Gerke is een echte Apeldoorner en kent door zijn werk veel mensen. Hij is zelf al jaren een recreatief tennisser. Houwer & Ruijs doet sinds vorig jaar mee aan de bedrijfscompetitie in De Matenhal. Gerke: “In de winter draai ik mee in groepje waar ook Quick-leden aan meedoen. Door mijn deelname aan de Maatjesdag heb ik Quick leren kennen als een warme en vriendelijke vereniging. Misschien toch maar eens lid worden.”

Website: www.houwerenruijs.nl