AACC Accountancy

AACC2Wie ben je?

"Ik ben Willem Beumer, 57 jaar, geboren in Apeldoorn, getrouwd met Helma en heb twee dochters Afra en Janou. Ik tennis al heel lang. In de jaren 60 een vijftal jaren bij Quick, waar ik les kreeg van de 'oude' heer Heemskerk. Daarna vanaf de oprichting, bij tennisclub De Maten. Ik ben daar nog steeds lid en maak al vele jaren deel uit van een heren competitieteam op de zomeravond. "

Maar Quick?
Willem: "Na onze verhuizing van De Maten naar de Boszichtlaan ben ik ruim 15 jaar geleden, wat een logische stap was gezien het verleden, ook lid geworden van Quick. Samen met Helma en mijn dochters. Door de dochters, die competitie speelden kwam ik bij de Jeugdcommissie terecht. Een periode met o.a. Wilma van Berg,, Lucas Smit, joke Brand waarbij wij als commissie de jeugdkampen een nieuw leven inbliezen. Het was voor mij een bijzondere periode, waar ik met veel plezier aan terugdenk. Na vijf jaar droegen wij het stokje over aan andere ouders. Niet alleen omdat mijn dochters geen competitie meer speelden, maar tevens omdat ook andere ouders zo meer betrokkenheid konden tonen. De jeugd-commissie heeft immers niet de taak van een creche."

Kookclub
Willem is op nog een andere wijze met een aantal leden van onze club verbonden. Sinds afgelopen winter maakt hij deel uit van de Kookclub voor Heren (KVH), die inmiddels al meer dan 30 jaar bestaat. Iedere maand koken de heren in de keuken van 't Sprengeloo. Met uitstapjes binnen Nederland, maar ook buiten de grenzen zoals Spanje, Frankrijk, Noorwegen en waarschijnlijk Griekenland. Willem: 'Ik mag erg graag koken. Via deze kookclub leer je toch net weer iets extra's te maken en hebben we uiterst gezellige avonden met voldoende spijs en drank .'

Fiscalist
Willem is van huis uit fiscalist en inmiddels al 18 jaar als directeur verbonden aan AACC, waarvan de laatste 12 jaar als (mede) eigenaar. Hij zegt hierover: "Sinds 3,5 jaar is Richard van Leeuwen mede-eigenaar. Richard is Accountant, waardoor we elkaar goed aanvullen. We richten ons vooral op de hele breedte van het Midden- en Kleinbedrijf. Ook particulieren en starters maken deel uit van de doelgroep. Er is in de loop van de tijd veel veranderd. In 't begin waren we een administratiekantoor pur sang, nu ligt de nadruk meer om te proberen het basiswerk terug bij de cliƫnt te krijgen en wij ons steeds vaker bezig houden om onze specialisaties en vakkennis op fiscaal, accountancy en salarisgebied meer specifiek in te zetten.."

Specialisatie?
"De veranderingen in werkwijze vroeg om een ander personeelsbeleid bij AACC,' vervolgt Willem. "Genoemde werkgebieden vereisen heden ten dage kennis van zaken op ten minste HBO/HEAO niveau, waarbij permanente educatie een grote rol speelt. Maar de kennis halen we ook uit onze netwerken, bij advocaten, notarissen en pensioenspecialisten. Verder zijn we aangesloten bij diverse beroepsorganisaties en staat een adequate dossiervorming steeds meer centraal in de relatie met banken en belastingdienst. Voor een 150-tal werkgeverrelaties verzorgen wij de (online) loonverwerking. Een compleet pakket dus. De kernwaarden van ons kantoor zijn en blijven hierbij: korte lijnen, laagdrempeligheid en een platte organisatie."

Sponsor tennistoernooi
Waarom gaat AACC een tennistoernooi sponsoren? Willem: 'We zijn altijd op zoek naar nieuwe wegen om te groeien. Niet afwachten dus. Een nieuwe klant komt tegenwoordig niet altijd meer vanzelf naar je toe. We focussen ons daarom steeds meer op de publiciteit. Zo hebben we in 2010 o.a. een nieuwe huisstijl ontwikkeld en sponsoren we diverse zaken, w.o. een hole op de Veluwse Golf Club in Hoog Soeren, zwemwedstrijden in Zutphen en zijn lid van de Vrienden van Dynamo. Vorig jaar hoorde ik dat Quick een nieuwe sponsor zocht voor het succesvolle Interkleur-toernooi. Naast het feit, dat Quick na zoveel jaren een bijzondere plaats inneemt, gaan we dit toernooi ook gebruiken om meer naamsbekendheid te krijgen. Tevens heeft het sponsoren een maatschappelijke functie en maakt het verenigingen mede mogelijk in hun voortbestaan te voorzien ."

Website AACC.nu