FAQ Bardiensten

Tot wanneer kan ik uitschrijven of een bardienst wijzigen/herplannen?

Als u uw bardienst wilt wijzigen, dan dient u dit aan de bardienstbeheerder door te geven via . De beheerder kan dit dan in het systeem doorvoeren.

Ik ben mijn inloggegevens vergeten/kwijt

 • Ga naar https://mijn.knltb.club/clubs
 • Zoek de naam van de club: het woord "Quick" invullen is voldoende
 • Druk op het logo van A.L.T.V. Quick
 • Kies voor de optie "wachtwoord vergeten"
 • Vul het bondsnummer in en druk op "stuur mij een nieuwe code"
 • Vervolgens ontvangt u direct een e-mail bericht met uw (nieuwe) wachtwoord.
 • Let op: Als u geen e-mail ontvangt, is er wellicht een verkeerd e-mailadres bij de ledenadministratie bekend. Neem dan s.v.p. contact op met de ledenadministratie via
 • Na aanpassing van het juiste emailadres, kunt alsnog een nieuwe inlogcode aanvragen en de bardienst inplannen.

Hoe werkt het inplannen van de bardiensten?

 • Ga naar https://mijn.knltb.club/clubs
 • Zoek de naam van de club: het woord "Quick" invullen is voldoende
 • Druk op het logo van A.L.T.V. Quick
 • Kies voor de optie: inloggen met bondsnummer
 • Voor het wachtwoord in
 • Dan verschijnt er een pagina, waarin van een gehele maand de bardiensten staan vermeld en waarin je de keuze voor een bardienst kunt maken.
 • De diensten, waarvoor zich nog geen leden hebben gemeld en die nog te vervullen zijn, zijn GROEN gekleurd; de diensten, die wel zijn bemand, zijn WIT gekleurd. Zodra je je voor een bardienst hebt ingepland, kleurt de betreffende dienst BLAUW.
 • Kies een datum en tijdstip en klik op inplannen (blauwe knop); T.z.t. wordt er een herinneringsmail voor de dienst toegezonden

Krijg ik nog een herinnering van mijn ingeplande bardienst?

Ja, het systeem stuurt automatisch 1 dag voorafgaand aan de bardienst een herinneringsmail.

Vanaf welke leeftijd ben ik verplicht bardiensten te draaien?

Elk lid ouder dan 18 jaar is verplicht bardienst te draaien. Jeugd jonger dan 18 en senioren van 75+ zijn vrijgesteld van bardiensten

Hoeveel bardiensten moet ik draaien?

Ieder lid behoort per seizoen tenminste 3 bardienstpunten te behalen. Zie bij volgende FAQ vraag hoeveel diensten per bardienst te behalen zijn.

Wat zijn de tijden van de bardiensten?

Tijden bardiensten en bijbehorende punten:

Vanaf het seizoen 2018 heeft er een aanpassing is in het systeem van de bardienst plaatsgevonden. Deze wijziging is in de Algemene Ledenvergadering 01/2018 voorgesteld en goedgekeurd. Een Quick-lid dient vanaf dit seizoen 3 bardienstpunten per seizoen te behalen. Afhankelijk van voor welke bardienst men kiest kunnen deze punten in 2 of 3 bardiensten behaald worden:

 • Ochtenddienst 09.00 - 12:00 uur 1 punt
 • Middagdienst 14:00 - 17:00 uur  1 punt
 • Avonddienst 19:00 - 23:30 uur   2 punten

Tijdens toernooien / competitie / evenementen gelden andere tijden:

 • Weekenddag/Ochtend 09.00 - 13:30 uur 2 punten
 • Weekenddag/Middag 13.30 - 18:00 uur 2 punten

Hoe weet de bardienstbeheerder dat ik mijn bardienst echt heb gedraaid?

De toegang tot het clubhuis voor de bardienst wordt geregeld door een computer in combinatie met de persoonlijke tennispasjes. Van diegene die bardienst heeft, wordt het persoonlijke tennispasje geautoriseerd, zodat het pasje alleen op de dag van de bardienst ook toegang geeft (via de haldeur) tot het clubhuis. De haldeur wordt geopend door het persoonlijke pasje door de tweede pasjeslezer/scanner (naast de haldeur) te halen. Ook als de deuren open zijn, dient het pasje door de scanner gehaald te worden, omdat op deze manier geregistreerd wordt, dat de bardienst aanwezig is geweest. Dit is heel belangrijk omdat u hiermee voorkomt, dat de penningmeester de "bardienstboete" van € 40,00 (onterecht) in rekening brengt! Daarom is het zo belangrijk dat bij het ruilen van een bardienst u ook uw pasje ruilt, zodat de vervangende bardienst het clubhuis in kan. Zijn/haar eigen pasje geeft dan immers geen toegang tot het clubhuis! Kortom: zonder persoonlijk tennispasje is toegang tot het clubhuis om bardienst te draaien niet mogelijk!

Kan ik mijn bardiensten afkopen?

Omdat Quick een club is die draait door en voor de leden en wij samenhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan, bent ook u als lid van Quick verplicht om tenminste 3 bardienstpunten per jaar te behalen.
Het geopend zijn van het clubhuis bevordert het sociaal aspect op ons tennispark. Vandaar dat iedereen - ongeacht het aantal aanwezige tennissers/toeschouwers - ook daadwerkelijk verplicht is om zijn/haar bardiensten te verrichten. Een bijkomend voordeel is, dat zo snel en makkelijk kennis gemaakt kan worden met mede Quickleden

Wat gebeurt er als ik niet kom opdagen?

Dan wordt er per seizoen een boete van € 40,00 bij u in rekening gebracht.

Kan ik mijn bardienst door iemand anders laten vervullen/ruilen?

Ja, dat kan maar uw naam blijft ingeroosterd staan. Mocht u verhinderd zijn om een bardienst te draaien, dan dient u zelf voor vervanging zorg te dragen!! Vergeet dan niet uw tennispasje ook om te ruilen, anders komt uw vervanging het clubhuis niet in!

Ik ontvang geen mail van de vereniging, hoe kan dat?

Uw juiste e-mailadres is dan waarschijnlijk niet bekend bij de ledenadministratie en bardienstbeheerder. Verzoek om juiste gegevens zo spoedig mogelijk door te geven.