Mannenmode Witteveen 1917: Metamorfose van gevel en interieur

witteveen1 webOp de kruising Hoofdstraat, Paslaan en Kapelstraat bevindt zich het monumentale pand van Witteveen 1917. Het pand stamt uit de negentiende eeuw en is onlangs aangepast aan de eisen en het modebeeld van deze tijd. De gevel kreeg nagenoeg zijn oorspronkelijke uiterlijk terug en de oude hoek-erker is in ere hersteld. De vier vitrines, met in steen gehouwen en beschilderde monumentale kunstwerken, zijn verwijderd en krijgen mogelijk elders in Apeldoorn een plek.

Eigenaar Bjorn Tempelman: “Niet alleen de buitenkant is structueel aangepast. Omdat wij behoefte hadden aan uitbreiding van het winkeloppervlak tot 260 m2 hebben wij de inspringende pui vervangen door een vlakke glazen pui. De ingang werd veel laagdrempeliger en het geheel onderging een metamorfose. Daardoor oogt de winkel nu lichter en toegankelijker. De bezoeker heeft nu direct een totaaloverzicht van onze winkel. ”

Aanbod
“Door de vergroting van het vloeroppervlak hebben wij ons assortiment kunnen uitbreiden,” vervolgt Bjorn. “Daarmee willen wij een grotere doelgroep bereiken. Onze nieuwe merken zijn Arrow, Pierre Cardin en Hackett. Nieuw is bijvoorbeeld het Engelse casual merk Hackett: klassiek, maar met een moderne twist in verschillende pasvormen. Van slimfit tot wijd vallend. Een oude bekende is ook weer terug: de Arrow-overhemden. Daar zijn we erg blij mee.”

Aandacht voor detail
“Bij ons is het mogelijk een kostuum op maat te laten maken. Men kan daarbij kiezen uit honderden wollen, linnen en katoenen stoffen van het Italiaanse merk Loro Piana. Daarbij zijn talloze detail-opties mogelijk, zoals voering, model, knopen etc.. De vervaardiging van een kostuum duurt circa vijf weken. Een maatkostuum is verkrijgbaar vanaf € 599 en een maatcolbert vanaf € 399. Ons motto is daarbij: ‘Voor elke maat een passend advies!’”

Tennis?
“Met tennis heb ik momenteel niet zoveel. Vanaf mijn zestiende speel ik liever golf,” zegt Bjorn. “Maar ik heb daarvoor zo’n zes jaar getennist op Tepci. Via sponsoring blijf ik gelukkig toch nauw betrokken bij tennis en ontmoet vele klanten uit de Apeldoornse tenniswereld in onze winkel.’

Witteveen 1917
Hoofdstraat 145-147
7311 AV Apeldoorn
Telefoon 055 – 521 23 82
www.witteveenmen1917.nl


Merken confectie
Corneliani, Eduard Dressler, Nino Danieli, Daks, Stenströms, Jacques Britt, Ledub, Arrow
Profuomo

Merken vrije tijd
Gant, Polo Ralph Lauren, Paul & Shark, Lacoste, Save the Duck, Tommy Hilfiger, Gardeur, Yachting

witteveen2 web  witteveen4 web witteveen3 web

witteveen,, herenmode