Hamer Wijnen te Wenum-Wiesel

hamer groepsfoto 1 van 1Vandaag was de redactie op bezoek bij een nieuwe sponsor van Quick: Hamer Wijnen aan de Zwolseweg. We spraken met vinoloog Alex Salomons, een van de eigenaren. Christiaan Koldewijn is de andere vinoloog-eigenaar. De slijterij is twee jaar geleden overgenomen van Nico Hamer. Onderzocht wordt of het bedrijf dit jaar 100 jaar bestaat. Tenslotte was het vroeger geen slijterij maar een kolenhandel.
Bij Hamer Wijnen werken acht personeelsleden, full- of halftime. Quick-leden behoren al jaren tot de vaste klantenkring van deze slijterij. Toen destijds de sponsor van een van onze toernooien wegviel, werd aan Alex en Christiaan gevraagd deze plaats in te nemen. Gelukkig zagen zij het voor onze club wel zitten, om daarmee directer in contact te komen met onze leden en de bezoekers op ons park. De deal was snel geHamer
Wijnen te Wenum-Wieselsloten. Op dezelfde manier sponsort Hamer Wijnen ook Tennispark Kerschoten. Het eerste toernooi op het park in 2017 is hun goed bevallen. Ze zijn onder indruk van de inzet en het enthousiasme van al onze vrijwilligers tijdens zo’n toernooi-week.

Proeferij
De beide mannen zitten uiteraard niet stil. Er is altijd wel werk aan de winkel. Zo kun je op vrijdag een groep mensen van 15 -20 personen in de winkel tegenkomen die aan een wijn- of whiskey-proeverij meedoen. Dit vindt plaats in een speciaal ruimte aansluitend op de winkel, waar een lekker stuk vlees op de grill ligt. De deelnemers kunnen naast de smaak van de wijn of whiskey ook een smakelijke hap proeven. Zowel voor beginnende en gevorderde proevers of gewoon voor de gezelligheid.

Feest
Hamer whiskykamerHet is ook mogelijk dat heren achter de zaak druk bezig zijn de bestelwagen te laden voor een feest, receptie of partij. Hamer Wijnen verzorgt de levering van alle benodigde materialen en dranken: van tafeltap tot mobiel bar en met als extra service, al het glaswerk gratis. Alleen de drank die wordt verbruikt, dient de klant af te rekenen. Maar ze doen meer: levering van dranken tijdens het zeepkistenfestival in het Orderbos. Maar voor een verjaardagsfeest van 15-20 personen staan ze ook altijd klaar. Dus: het feest kan beginnen….

Grootser
Een aantal keren per jaar pakken Alex en Christiaan het iets grootser aan. Zo is er binnenkort een whiskeyproeferij samen met Cafe de Hamer waar men circa 40 whiskeys kan proeven (met hapje). Op zaterdag 24 maart is er een voorjaarsproeferij op het voorterrein aan de Zwolseweg en later in het jaar een najaarsproeferij. Feestelijk omlijst met muziek, hapjes en drankjes. Allemaal om het contact met de klanten nog verder uit te bouwen. Alex: “Wij vinden dat contact naast service erg belangrijk. Op die manier leer je iets over je klanten, hun achtergrond en hun dagelijks leven. Het gaat niet alleen om die passende wijn te verkopen. Nee, het is een persoonlijke wisselwerking.”

Eigen Italiaanse wijn
Il MartelloOver passende wijn gesproken. Alex en Christiaan hebben sinds kort een eigen Italiaanse wijn in hun assortiment: IL Martello (vrij vertaald “De Hamer”). Het is heel bijzonder dat een zelfstandige wijnhandel met eigen merk op de markt komt. Honderden glazen werden in Frankrijk, Duitsland en Italië geproefd voordat de connaisseurs tevreden waren met de “hun” wijn. De door hen samengestelde wijn is gemaakt van ‘s werelds oudste wijnrassen de Primitivo en de Negroamaro. Een aanrader om eens te gaan proeven!

Sport
In dit verhaal over een sponsor mag het woord “sport” of “tennis” niet ontbreken. De link met tennis is echter niet zo groot. Alleen Alex’s vrouw en dochter tennissen en wel bij tennispark Kerschoten. Tijdens de vakantie wil Alex nog wel eens een balletje met zijn dochter slaan, maar daar blijft het bij. Hardlopen is een grotere passie. Zo heeft het hele bedrijf meegedaan met de Acht van Apeldoorn op 4 februari 2018, samen in het team van New Day Impact (www.newdayimpact.nl). Daarmee sponsoren ze eengoed doel in Albanië, geld om een gemeenschapshuis te kunnen bouwen.

Quick wijnen
Op de vraag of Alex nog iets kan toelichten op de wijnen die wij van Hamer Wijnen in ons clubhuis drinken, antwoordt hij: “De XR wijnen zijn zeer populair. De Chardonnay heeft een lichte houtrijping maar blijft toch fris. De Sauvignon heeft een heldere geelgroene kleur. Men proeft iets van ananas, Granny Smith en meloen. De Rosé is een heerlijke frisse, fruitige wijn, geurend naar frambozen en aardbeien. Deze wijn doet je verlangen naar zomerse dagen. Tenslotte de Merlot: een ronde en sappige rode wijn, met een volle smaak. Puur genieten op onze club!

Hamer Wijnen
Zwolseweg 300
7345 AJ Apeldoorn
T 055 - 5214078
www.hamerwijnen.nl